header mobiel

VERVANGING VAN UW BEDWanneer is mijn bed aan vervanging toe?
Hoe lang gaat een bed mee, wat is de levensduur van een bed?
Hoe lang doe ik met een bed en waarom zou ik mijn bed vervangen?

Hier zijn meerdere antwoorden mogelijk. Daarom gaan we die vraag opsplitsen in vragen over het matras en vragen over de bedbodems:

HOE LANG GAAT EEN MATRAS MEE?

De gemiddelde levensduur van een matras is 10 jaar. Dit heeft voornamelijk te maken met de kwaliteit en soort matras. Tevens spelen postuur, gewicht, transpiratie, veel draaien en de soort bodem een aanzienlijke rol in de duurzaamheid. Er vanuit gaande dat een mens gemiddeld 8 uur per nacht in bed doorbrengt dan heeft u na 10 jaar een kleine 30.000 uur doorgebracht in bed. Ook verliest een mens gemiddeld ¼ tot een ½ liter vocht per nacht wat de materialen in het matras ook “aantast” waardoor veerkracht en ondersteuning minder wordt. Begrijpelijk dat het matras na ongeveer 10 jaar zijn beste tijd gehad heeft en veel veerkracht verloren is gegaan waardoor de ondersteuning een stuk minder is of nog erger, helemaal is verdwenen.

WANNEER IS MIJN MATRAS AAN VERVANGING TOE?

Vaak vervangen mensen hun matras pas na opstart problemen in de ochtend of s’morgens last van rug-, heup-, schouder- of nekklachten. Ook een zichtbare kuil en/of andere vervorming van het matras is vaak een teken dat het matras vervangen dient te worden. Vervangt u pas nadat u pijn heeft of pas wanneer er zichtbaar iets niet goed is aan het matras? Of vervangt u preventief en blijft u mogelijke klachten voor! Mocht u in het verleden een verkeerde keus gemaakt hebben, is u iets verkeerds geadviseerd of heeft er een belangrijke (lichamelijke) verandering plaatsgevonden? Wacht dan niet te lang maar kom naar Stijn’s Slaapstudio en laat u door Stijn, Sandra of Henny een goed matras aanmeten zodat u lichamelijk minder last zult ervaren.

HOE LANG GAAT EEN BOXSPRING MEE?

Gemiddeld is de levensduur van een boxspring 20 jaar. Dit heeft voornamelijk te maken met de kwaliteit en soort boxspring. Ook- en vooral het soort matras wat op de boxspring ligt in combinatie met gewicht en de mate van transpiratie van de persoon die op de boxspring ligt is bepalend.

WANNEER IS MIJN BOXSPRING AAN VERVANGING TOE?

Bepalend kan ook zijn of de boxspring verstelbaar of vlak en de mate van gebruik. Als u in het midden van de boxspring een kuil ziet of voelt dat er geen of verminderde veerkracht is, dan is vervanging noodzakelijk.

HOE LANG DOE IK MET EEN LATTENBODEM?

Gemiddeld gaat een lattenbodem 15 a 20 jaar mee en een dwarsgespannen spiraalbodem 25 jaar. Bij een lattenbodem slijten voornamelijk de ophangrubbers en voor een klein gedeelte de latten zelf. U vervangt dus uw bedbodem wanneer deze versleten zijn. De spiraalbodem slijt nauwelijks, is goed ventilerend maar geeft in z’n totaliteit het minst comfort. Vervanging hiervan zou vooral goed zijn voor een beter ligcomfort en niet vanwege een grote slijtage!

VERVANGING VAN UW DEKBED EN/OF HOOFDKUSSEN

HOE LANG GAAT EEN DEKBED MEE?

De gemiddelde levensduur van een dekbed is 10 jaar. Door transpiratie slijten de vezels. Bij een donsdekbed neemt de luchtigheid van de veren en/of dons af waardoor het dekbed in de zomer warmer aanvoelt en in de winter koeler.

WANNEER IS MIJN DEKBED AAN VERVANGING TOE?

Dons heeft een natuurlijke vetpercentage wat ervoor zorgt dat de vocht- en warmteregulatie heel natuurlijk verloopt. Op een gegeven moment wordt het vetpercentage minder en gaat het behaaglijke minder worden. Dit is het moment om uw dekbed te vervangen. Bij een wollen dekbed geldt dezelfde stelregel. Ook hier is het vetpercentage belangrijk. Op een gegeven moment zal het absorberend vermogen afnemen en het dekbed niet meer comfortabel aanvoelen. Bij een synthetisch dekbed speelt het voorgaande minder een rol maar dit dekbed heeft dan ook vaak van nature wat minder vocht- en warmte regulerend vermogen.

HOE LANG GAAT EEN KUSSEN MEE?

Een goed kussen heeft een levensduur van ongeveer 5 jaar. Bij een hoofdkussen trekt veel vocht in, wordt vaak in gedraaid en veel mensen gebruiken hun kussen als een soort boksbal!

WANNEER IS MIJN KUSSEN AAN VERVANGING TOE?

Het belang van een hoofdkussen is essentieel omdat die ervoor zorgt dat zowel nek, hoofd als schouder goed ondersteunt wordt. Bij klachten graag het kussen vervangen ook al is de gemiddelde termijn van 5 jaar niet gehaald. Langer fout liggen is op den duur schadelijk voor het lichaam. Kom naar Stijn’s Slaapstudio en laat u goed informeren. Ook worden uiteraard de kussens in de winkel getest op het nieuwe bed of op een vergelijkbaar bed zoals u thuis heeft. Twijfelt u? Heel begrijpelijk! Maak dan gebruik van onze testkussens die u vervolgens thuis in uw eigen omgeving op uw eigen bed rustig kunt uitproberen.

Slaapgarantie USP
Service USP
Slaaptips USP

ONZE MERKEN

merken

Stijn's Slaapstudio Nuenen

Voldoen jullie aan de AVG GDPR

Vanaf 25 mei 2018 moet elke organisatie in Europa voldoen aan nieuwe wetgeving om persoonsgegevens te mogen verwerken en bewerken. Waar iedereen aan moet voldoen is binnen Nederland omschreven in de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) Dat geldt dus ook voor persoonsgegevens die via onze website en e-mail accounts binnen komen. Wij hebben er alles aan gedaan om secuur met uw gegevens om te gaan. Voor meer informatie kunt u onze privacyrichtlijnen doornemen.